Name: Dini Aprillia
NPM: 13114176
Class: 4KA10
1st Task of Softskill
1. Question:
Modern humans, who first appeared about 600,000 years ago, ______________ Homo Sapiens.
a. Calling
b. Were called c. They
called d. They were called
Answer: D. They were called
Reason : The main topic of the sentence
is separated by commas, so it need “They were called” referring the main topic
2. Question:
What year did you …..
university?
a. graduate b.
graduate from c.graduating d. graduating from
Answer: B. graduate from
Reason : The sentence identified as
question, so the verb need to be simple, and “from” as a complementary where
the graduating take place
3. Question:
An iron smelting forge
______________ ore into usable metals
a. Melts b. is
melting c. melting d.should
Answer:
A. Melts
Reason
: The passive sentence which “melts” refer to the process from iron smelting
forge into usable metals
4. Question:
They ______ to US three times.
a. Are b.
was c. been d. Have been
Answer:
D. Have been
Reason
: “Three times” indicate that it is happen continuously, which means that
sentence need “been” and “have” for plural subject
5. Question:
Mr. Postman delivers the mails
to this office before 9 a.m.
A B C
D
Answer: B. mail
Reason
: The word “delivers” already indicate that it is happen continuously, so the
“mails” should be “mail”
6. Question:
A friend of mine which
father is the manager of a company helped me to get a job.
A B C D
Answer: A. which
Reason : “Friend of Mine” is a subject,
then it need “whose” as a pronoun
7. Question:
The manager has finished working
on the report last night, and now she will begin
A B C
to write
the other proposal.
D
Answer:
B. working
Reason
: It doesn’t need any verb when it already has a pronoun “has finished”
8. Question:
While Maria was cleaned the room, her
husband slept.
A B C D
Answer:
B. was cleaned
Reason
: The sentence indicate that it’s happen at the moment so the words “cleaned”
should be cleaning
Tidak ada komentar:
Posting Komentar